Aku tak pandai nak bermadah, nak berbahasa puitis. Dan tidak sama sekali pandai berbahasa pujangga. Aku bukan pakar bahasa, jadi mohon ampun dan maaf kiranya bahasa aku tak sebagus yang kalian harapkan. Apa yang ditulis hanyalah sekadar luahan hati seorang insan. Kadang-kadang perasaan tak boleh nak diluahkan dengan kata-kata, tapi boleh diterjemahkan dalam konteks huruf dan titik. Masing-masing punyai cerita kehidupan yang tersendiri, sama juga seperti aku.

Assalamualaikum. Hai :) 



He's mine :) Insya'allah.


Perempuan diciptakan untuk lelaki. Perempuan dijadikan daripada tulang rusuk lelaki. Fitrah alam, manusia diciptakan berpasang pasangan. Lelaki + Wanita. Bukan ' Lelaki + Lelaki '. Bukan jugak ' Perempuan + Perempuan '. 


Dearest Mr. Mohd Dafais  :-  I sayang You. Memang lah hubungan kita ni baru je nak mula. I admit yang kita baru lagi dalam bidang membina tapak dalam relationship ni. Memang lah tempoh perkenalan kita ni singkat. Tapi I yakin dengan You. I yakin dengan diri I sendiri. I yakin dengan kita, both of us. I yakin relation kita ni dapat pergi jauh. I yakin kita dua dua mampu nak handle dugaan sepanjang kita bina relation ni. Insya'allah. 


Terima kasih sangat sangat sebab dapat terima diri I seadanya. Dapat terima baik buruk I. Dapat bersabar dengan perangai I. Dapat jadi tempat untuk I luahkan masalah. 


Mula mula kenal, memang lah I rasa awkward sikit. Sebab cara I dengan cara You berbeza. Secara jujur, I tak berapa suka dengan cara You. Tapi You selalu cakap, hidup mesti ada revolusi. Dengan ex dulu I macam tu, takkan lah dengan You pun nak macam tu jugak. First time You cakap tu I macam tak boleh nak terima. But then bila I sorang sorang and I fikir balik apa yang You cakap tuh betul jugak. Takkan kita nak jadi sama je. Takkan lah kita tak nak jadi yang terbaik untuk pasangan kita. Then I pun nak jugak try jadi yang terbaik untuk You :) 


You layan I baik sangat. You ikutkan je apa yang I nak. You sabar je bila I bantah and tak dengar pendapat You. You tak pernah marah I everytime I merajuk dengan You eventhough punca I merajuk tu memang ntah pape ntah. You tetap pujuk I jugak. You cakap normal lah tu, You tau I saja saja nak mengada dengan You. Hehehe :P


 Masa mula mula kita buat relay, I ada cakap I nak OTP dengan You every night. Tiap tiap malam. And You pun okay kan je. Tapi ada dua malam kita tak OTP. First sebab You kerja dekat Kl hari tu and balik tu You lepak lepak dengan Bos and kawan kawan You. Time tu I merajuk and terasa dengan You. I actually tak kisah tak dapat OTP malam tu. Tapi I terasa sebab You yang mintak I temankan You, text You pe sume but then You reply lambat lah and kadang kadang tak reply. The next day, time I dekat IMKL (driving school), You call. You minta maaf and pujuk I balik :) 


          "You, you nak dengar satu cerita tak?"

          "Cerita apa?"

          "Awek I kan merajuk dengan I."

          "Sebab apa awek You merajuk dengan You?"

          "Sebab I tak layan dia malam tadi."

          "Dah tu You nak buat apa?"

          "I nak pujuk dia, Tapi dia sekarang ada dekat driving school. I kena tunggu dia balik rumah dulu lah."


Time tu senyum I dah lebar gila. Terus I jadi cool. I dah tak marah dah dekat You. Malam tu pun kita tak OTP. You kata You penat, You nak tidur. Memang frust kot time tu, sebab You janji nak OTP, nak ganti balik malam semalam punya tu. I nak merajuk, tapi I paham. You betul betul letih, You kerja. Lepas lepas tu, kita still OTP macam biasa. Tak pernah miss. Hee :)


Seriously, I sangat sangat terharu dengan You. Even You penat mana sekalipun, You tetap akan OTP dengan I. You tetap akan call I. Kadang kadang I rasa I ni selfish, tak pernah nak pikir pasal You. You penat ke, letih ke.. I rasa serba salah everytime You call I malam malam and I dengar suara You macam suara orang letih je. I'm sorry for being selfish. 


You, I harap You takkan kecewakan I. I harap kita dapat pertahankan relation kita ni sebaik mungkin. I tau kita ni cuma boleh merancang tapi Tuhan yang tentukan semuanya. Kita sama sama lah doa yang terbaik untuk diri kita and relay kita ni. As if one day nanti kita tak dapat nak teruskan hubungan ni, I nak kita end up relation ni dengan cara yang baik. I tak nak nanti bila kita dah takda pape, kita jadi musuh. I tak nak macam tu. Eventhough kita memang takda jodoh, I harap kita still boleh jadi kawan :') 







US ;') 



26 comments:

yaya c domo said...

semoga apa yang awak harap itu menjadi kenyataan... :) :)

Iqa Abdul Razak said...

done followed :) keep bloging

AriszaSetoken said...

Thanks yaya :)

AriszaSetoken said...

Thanks Iqa :)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Gud luck!

AriszaSetoken said...

Thanks :)

Aida Ismail said...

So sweet~ ^^

AriszaSetoken said...

Hehe ;) Mana ada, biasa biasa je ><

kechikkechikpuntakpe said...

done follow back.. :) moge bkekalan eh :)

AriszaSetoken said...

Thanks sis ;)

Ieza Wanza said...

ala tomey tomey :)

AriszaSetoken said...

Hahaha :D Mekasehh ><

Ayishscha Hamdan said...

done follow . . :D
hope relationship Nurin berkekalan :)

AriszaSetoken said...

Thanks sweetie ;) Insya'allah, amin.

Arya Addin said...

Assalamualaikum awak . sweet lah hee

jemput join contest nie yer
tamat : 17 march 2013

http://ismy-maryam.blogspot.com/2013/02/contest-give-me-ur-design-by-arya-addin.html

-arya addin-

eika basha said...

follow u back.. good luck in ur relationship.. :)

AriszaSetoken said...

W'slm. Hee :- Mekasehh.
Contest tu? Insya'allah yea :)

AriszaSetoken said...

Thanks eika :)

Nur Nabihah said...

sweet loah nurin, hope kekal nah syanag :)

AriszaSetoken said...

Mana ada, Byha dengan Ashry lagi sweet :)
Insya'allah, amin >< Thanks ye Byha.

Miera Amiera ♥ said...

done follow u back ^^ . sweet nye lha :)

AriszaSetoken said...

Thanks miera :) Haha, mana ada sweet lahh ><

Nurul Husna said...

hye! so sweet. harap berkekalan. awak. meh join sini kalau sudi.

http://neoulthesimpelife-style.blogspot.com/2013/03/segmen-jom-pilih-hadiah.html

najwa atiqah said...

sweet nya kakkk..hope kekal keyh...

AriszaSetoken said...

Hai. Sweet? Ehh, mana ada :) Biasa je.
Insya'allah, amin..

AriszaSetoken said...

Ehh mana ada sweet, biasa biasa je :)
Thanks sweetie.