Aku tak pandai nak bermadah, nak berbahasa puitis. Dan tidak sama sekali pandai berbahasa pujangga. Aku bukan pakar bahasa, jadi mohon ampun dan maaf kiranya bahasa aku tak sebagus yang kalian harapkan. Apa yang ditulis hanyalah sekadar luahan hati seorang insan. Kadang-kadang perasaan tak boleh nak diluahkan dengan kata-kata, tapi boleh diterjemahkan dalam konteks huruf dan titik. Masing-masing punyai cerita kehidupan yang tersendiri, sama juga seperti aku.

Assalamualaikum. Hai :') 


Tengah duduk sorang sorang tadi tetibe teringat pasal someone ni :') Haa, tuh lah sape suruh duduk sorang sorang, kan dah teringat dah. Haihh -,-"




Saya dengan awak kenal dah lama kan. Since saya Form 2 lagi. Time tu pulak awak dah Form 5. Dulu kita sangat rapat. Sangat sangat rapat. Even sebagai kawan je. 


Adalah one day tuh awak nak serious dengan saya. Tapi saya tolak, and saya seriously tak tau kenapa dan apa sebab saya tolak awak. Saya takda alasan. Langsung langsung.  


But then kita buat satu janji. Awak janji yang awak akan tunggu saya lepas saya habis SPM, then baru kita serius. Tapi kan awak, janji tuh cuma tinggal janji je... 


Mana awak....? Dah berapa bulan dah saya tinggalkan sekolah. Sekarang ni pun saya dah nak amik result. Tapi mana awak? Mana janji awak yang dulu tu :'( 


Sekarang baru saya tau kenapa awak dah tak contact saya lagi.. Awak dah ada someone special rupanya :') No wonder lah awak dah tak hiraukan saya lagi. At least dulu ada lah jugak awak tanya khabar saya pe sume. Tapi sekarang dah takda. 


Sedih tuh for sure lah sedih. Tapi sekarang awak dah jumpa orang yang betul betul boleh bahagiakan awak and I'm happy for you :') 


Saya rindu Pakcik Nyet, seriously. And saya rindu the moment yang kita gaduh, main ejek ejek then gelak sampai tak ingat dunia. 









Note :- Jodoh pertemuan, ajal dan maut tu semua di tangan Tuhan. Kita manusia hanya mampu merancang.

26 comments:

ezyra daniel said...

mungkin dia bukan jodoh awak,tapi jgn risau,nanti kalau dah smbung belajar,sure2 awk jmpe yang baru dekat sne trust me :)

Nurin [arisza] said...

Thanks ezyra :') Betul la tu kot, dia bukan jodoh Nurin.
Insya'allah, i will ><

Eddie said...

Huyooo baca entry ni memang masuk lah dengan lagu dlm blog ni ;DD sabar eh kak ;))

Nurin [arisza] said...

Hahaha :D Kebetulan je tu dik.
Btw, thanks sweetie :')

Wanny Dlover said...

Pernah alami situasi cenggini. Insyaallah nanti jumpa la tu ^^

tenku butang said...

Hai nurinn.. tengkubutang singgah n komen disini.. sekali dengan follow blog Nurin.. hee.. thanx singgah blog teman semalam yea.. klu rajin jom join segmen/GA ni..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

ainil fazieda said...

sdehnya . npa sdeh2 neyh dik ? aggap ja xdak jdoh . t'lalu awal untuk adik ptah hati :) adik msih muda . live must go on dear .

jum ke blog akak happykan diri .
http://ainilcintahadi.blogspot.com/

Nurin [arisza] said...

Insya'Allah :)

Nurin [arisza] said...

Hai jugak :') Most welcome.
Okay, insya'allah.
Btw, thanks sudi follow Nurin :D

Nurin [arisza] said...

Hehe okay kak ainil :D
Btw, thanks kak ><

Rabia said...

Done follow back ;) tq sudi follow..apa2pun..la tahzan ;) ... pasti ada seseorg utk kta yg lbh baik :)

Aminin said...

soal cinta ni susah nak komen...
just sabar je..pasti ade sebab or kenapa dye bukan jodoh kite
kalau ia dah memang jodoh kita..tinggal berapa lama pun ia ttp kmbali pada kite semula.. padang ke depan ramai lagy lelaki yg boleh bhagiakan adeq..
cuma celik mata jgn biar luka tu terguris buat kali kedua..salam dari Am

aidil afif said...

sabaq na..
Huhu. done follow.. Singgah la pula - http://blogaidilafif.blogspot.com/
Btw, sedap lagu kat blog ni. Mirip suara saya. k :D

NURUL SHAHIRAH said...

Salam , singgah follow. :)
era bace entri akak ni , sabar nye ...

Nurin [arisza] said...

Thanks :') Insya'allah.

Nurin [arisza] said...

Hee :- Thanks Abang Am :')
Semua ni ketentuan Tuhan, so kena terima seadanya ^_^
Insya'allah, neway. Thanks sudi singgah blog.

Nurin [arisza] said...

Thanks :') Haha, a'ah.
Sedap kan ^_^

Nurin [arisza] said...

Thanks dik :')
Ye, akak sabar :D

M Hakim Faiz said...

Salam, singgah sini pada ari jumaat.. done follow back...

HAKIM | Offical Website

Nana Liena said...

sabar dik..hehe..buat masa ni jangan fikir sangat soal hati ni..hehe.. sebab nanti kan dah tiba masanya..kita akan jumpa..orang kata jdoh kita ni kadang2 yg dekat2 dgn kita ja tau..hehe.. anggap lah kegagalan ni sbgai pengalaman kita..hehe ^^

Nurin [arisza] said...

Thanks kak Nana Liena :')
Tu la, jodoh tu semua dah ditentukan.
Insya'allah ^_^

Nurin [arisza] said...

Thanks :D

cik natasya (: said...

He maybe just not for you dear . try to move on . you are strong enough :) Hai , salam ukhwah :) done follow u back dear .

Nurin [arisza] said...

Thanks sis tasya :')
Insha'allah i will ^_^

yaya c domo said...

dah alami.. sangat menggamit memori.. ceh... :) takpa.. Allah lebih mengetahui yang terbaik kan??

Nurin [arisza] said...

kan kan kan? sangat menggamit memori :)
A'ah, adlah hikmahnye tuhh ^_^